Pastori şi Slujitori din trecut

Cornel Unc
George Cociş
1982-1992

Traian
Dosescu

John
Ţunea
1992-1996

Teofil
Talpeş Jr
1981-1981

Petru
Matcău
1979-1981

Teofil
Talpeş
1968-1978

Vasile
Jones
1953-1968

Ioachim
Ţunea
1996-2001

Trecut

La Începutul anului 1923 a sosit la Windsor fratele Teodor Lustrea, apoi fratele Dumitru fratele Teodor Balint. Împreună au Început să se adune și să țină servicii religioase pănă în vara anului 1925 cănd ajutați fiind de frații de la Prima Biserică din Detroit MI s-a format “Misiunea din Canada”(din Istoria Baptiștilor Români”)

Între anii 1953-1968 Biserica a fost ajutată de mai mulți frați pastori și lucrători printer care: Fr. Vasile W. Jones, Fr. Arsenie Lucaci și Fr. George Lucutza. În 1968 ajunge din România familia fratelui Pastor Teofil D. Talpeș care slujeste Biserica din Windsor păna în anul 1978. În acest timp biserica se bucură de binecuvăntare și creștere. Fratele Teofil împreună cu frații din biserică Încep un program de radio la una din stațiile locale, astfel că în fiecare duminică dimineața la ora 9 AM se putea asculta programul creștin în limba română.

În 1974 în biserică sosește fratele Petru Matcau, profesor de muzică. El formează orchestra de mandoline și organizează tineretul. Orchestra noastră a fost invitată în nenumărate rănduri la bisericile Canadiene din Windsor căt și în alte orașe. Tinerii bisericii sunt activi și impreună cu fratele Talpeș încep să viziteze misiunile române din Kitchener și Hamilton aducănd o contribuție deosebită la serviciile de închinare în biserici, căt și la programele de radio și televiziune.

În 1975 din lagărul de refugiați din Austria sosește familia fratelui Cuzman Dosescu. La îndemnul acestuia și prin osteneala fraților se cumpară o altă clădire la 1696 Cadillac Str. (fosta United Church). După multă rugăciune și muncă la data de 5, Decembrie 1976 se ține primul serviciu În noua clădire.

În decembrie 1978 Fratele Teofil Talpeș pune bazele Primei Biserici Baptiste din Hollywood Florida astfel că se mută in USA.

În februarie 1979 Fratele Petru Matcau este ales ca și Pastor al Bisericii din Windsor, el fiind student seminarist la McMaster University în Hamilton. Biserica trece prin căteva crize furtunoase, astfel că Fratele Petru Matcau în 1981 acceptă să lucreze la Romanian Missionary Society și se mută în USA.

În 1981 Biserica este ajutată de fratele Teofil Doru Talpeș Jr. și fratele Titus Sfîrlea, pastor la Prima Biserica din Detroit.

În 1982 este ales ca și pastor al Bisericii, fratele George Cociș venit din Romănia și care slujește biserica pănă în 1992, cănd iese la pensie.

În 1992 Fr John Tunea slujește ca și diacon ordinat, iar frații pastori Beniamin Cocar Și Ioan Stef de la Prima Biserică din Detroit dau măna de ajutor.

În 1996 este ales ca și pastor al bisericii din Windsor Fr. Ioachim Tunea venit din România. Fratele Ioachim Tunea păstorește biserica păna în 2001. În acest timp Biserica începe să se învioreze prin reîntoarcerea mai multor familii dornice de a sprijini lucrarea din Windsor. Se Începe lucrarea de cor sub conducerea fratelui Dan Duma și a sorei Tabita Lazăr, lucrarea de fanfară sub conducerea fratelui Simion Micsa și se întărește formația de orchestra sub conducerea surorilor Livia și Lavinia Paduraru și a fratelui Daniel Dosescu.

Din 2001 șî pănă în 2004 Biserica din Windsor este slujită de Fr. Diacon Traian Dosescu.

În septembrie 2004 Fr. Pastor Cornel Unc ajunge din România la Windsor și este ales ca și pastor al bisericii din Windsor. Domnul să călăuzească lucrarea Sa și să binecuvănteze lucrătorii ieșiți la secerișul Său.

În cei 90 de ani de istorie, comunitatea baptistă a cunoscut ca număr de membrii, fluctuaţii de la 20-30 pană la 90-100 membrii. Membrii de azi sunt in majoritatea lor veniţi din România după revoluţie. Ca mod de închinare suntem parte din modul tradiţional baptist, însa cu accente de închinare contemporană în serviciul de după masă. Ca si doctrină biblică ne identificăm cu gândirea Puritană, însă bazaţi pe Biblie şi pe scrierile Parinţilor bisericeşti din primele patru secole creştine credem că harismele n-au fost retrase definitiv din Biserică după încheierea Canonului biblic. Ca si organizare credem că în biserica locală trebuie să propovaduiască cuvântul lui Dumnezeu şi toţi bărbaţii fiind recunoscuţi de comunitate ca având dar de a vesti Cuvântul.